Vecas lietas ar jaunu dzīvi

Pēc virsraksta spriežot, raksts nebūs it kā par neko jaunu, jo par to runā visur; daži domā, ka tas piestāv tikai mākslinieku mitekļiem. Taču es apliecinu, ka vecu lietu remonts, uzfrišināšana vai restaurēšana iederas katrā normālā istabā. Skatiet, kā dažas lietas pārvērtās manās rokās!

Padomju laika saplākšņa bērnu galdiņš un krēsliņš bija apaudzis ar krāsu kārtu kārtām un zaudējis savu pievilcību. Tas ir tik vienkārši, kā noņemt veco krāsu un laku un nokrāsot to pa jaunam ar bēriem draudzīgu krāsu. Un tagad tas kļuvis estētiski un morāli jauns un izskatīgs.

 Ak, ja Jūs būtu redzējuši kā izskatījās šis lampas abažūrs pirms pārvērtībām, tad nespētu noticēt savām acīm. Diemžēl pie rokas nebija fotoaparāta, lai to iemūžinātu. Bet varu aptuveni aprakstīt, ka tad, kad to atradu, tas bija gulējis pussabrukušā šķūnītī vismaz kādus 20 gadus un "it kā" bija baltā krāsā ar balti krāsotu metāla karkasu, taču reāli audums bija tumši dzeltens un metāls no rūsas sarkans. Te nu ir rezultāts!

Te nu arī ir viens piemērs, kā vecs, kurināmajam paredzēts krāms, pārtapa par vēl dzīvojošu interjera detaļu. Vecais puķu statīvs savu negatīvo nokrāsu saimnieku acīs bija ieguvis pateicoties skaidu plātnes virsējai daļai, kas bija ūdens ietekmē uzpūtusies. Mēs nu ķērāmies pie darba un restaurējām oša koka pamatni un vidējo virpoto kāju, bet virsējo plauktu izgatavojām no jauna.





Šī dīvāna pārvērtības arī būs Jūsu acu priekšā, jo darbiņš vēl nav pabeigts. Dīvāns ir lietots, arī kaķis pie tā pastrādājis un paplūkājis stūrīšus. Taču pāris auduma gabaliņu identiskā krāsā un liektā šuvējas adata savu darbu arī prot. Turpinājums sekos ...


Komentāri

Ierakstīt komentāru

Populāras ziņas