Virtuves projekts / Virtuves dizains

Virtuves plānošana un dizains ir viens no vissarežģītākajiem uzdevumiem dizaineram, jo tajā satiekas visas komunikācijas kādas vien var dzīvoklī / mājā būt, turklāt telpai un atmosfērai jābūt mājīguma un omulības iemiesojumam. 
Kad pārlasu augstāk rakstīto, pašai šķiet šīs abas funkcijas gandrīz neiespējami apvienot. Kā starp vieglu kopšanu tas ir, piemēram, aukstajām tradicionālajām flīzēm, un tik ļoti nepieciešamo komunikāciju gāzes vadu, elektrības, ūdens un kanalizācijas caurulēm, kā arī santehnikas un sadzīves tehnikas izmēriem ienest vieglumu, ērtumu un nereti arī ekonomisku risinājumu? Šis ir izaicinošs jautājums, kas reizē, domāju, katru dizaineri motivē radošiem risinājumiem, arī mani...

Tālāk piedāvāju Jums aplūkot izlases kārtā divus projektus. Kā tie top? Iesākumā ierodos pie Jums ciemos un pavadām laiku sarunās, esot vienkārši tajā telpā un iepazīstot Jūsu paradumus un vajadzības. Tad top virtuves mēbeles plānojums ar skapīšiem un visas virtuves plānojums rasējuma formā un vizualizācijas, pēc tam apdares materiālu un toņu saskaņošana. Jāpiebilst, ka vizualizācijas virtuvēm ir neatņemama sastāvdaļa, jo bez tās pārsvarā grūti iedomāties izvēlētās mēbeles un toņus. Tiesa gan toņi datora ekrānā ir tikai aptuveni (tehnisku iemeslu dēļ), tos parasti saskaņojam klātienē pēc paraudziņiem, dienas gaismā.

Virtuves projekts privātmājā Rīgā














 Virtuves projekts Rīgā, Purvciemā








Komentāri

Populāras ziņas