Interjera detaļas jaunceļamai privātmājai

Ļauju Jums ielūkoties kādas topošas mājas ar nosaukuma "zem mamut-koka" tapšanā. Un lasiet komentārus par dažām detaļām, kas man šķita gana izdevušās.

Mamutu māja bez iekšējās apdares, paši pirmsākumi.
Ieejas durvis bez iekšējām durvīm.

Viss stāsts sākās no atdāvinātām trim svītrainajām durvīm no masīvkoka, kas lieliski iederējās triju palīgtelpu ailēs. Pie šiem toņiem un tekstūras tika pieskaņota visa turpmākā darbība, jo saimniekiem tīri labi gāja pie sirds šīs koka durvis.

Tika pasūtītas un montētas pārējās iztrūkstošās 1.stāva durvis līdzīgā manierē, tikai ar smalkāku tekstūru. Skats atkal uz lielo iekšdurvju vietu, kur nu jau ir durvis. Un pieliekamā telpas durvis - vieglumam tika izvēlētas ar stiklu.


Mazās vannas istabas stūrītis, kur bija paredzēts montēt podu un duškabīni.


Un tā tur tika arī uzstādīta. Līdzīgos toņos un rakstos izvēlētas flīzes. Arī dušas stiklam līdzīgi motīvi.

Pāri palika mozaīkflīzes. Un tās lieti noderēja nesošo stabu cokola apdarei :)


Skats uz virtuves un ēdamzonu bez apdares.

Lai griestus padarītu vieglākus un interesantākus, un arī lai tīri tehniski nosegtu elektrības vadus un nebūtu "jāštrobē" tie betona pārseguma paneļos, tikai izveidota ģipškartona konstrukcija ar pazeminājumu.
Un šeit jau skats uz virtuves zonu, kur jau arī ir tapusi grīdas apdares - flīzes uz siltajām grīdām visā pirmajā stāvā. Lai nodalītu virtuves zonu, to panāca ar toņa maiņu flīzēm. Virtuves mēbeles arī izvēlētas Zebrano tekstūrā. Šī ir viena no tekstūrām, kas paletēs izskatās pietiekami raibi, lai to bieži neizvēlētos, taču dzīvē tā izskatās daudz labāk. Nebīstieties no drosmīgiem risinājumiem, ja vien tie ir pārdomāti!



Skats uz pieliekamā aizmuguri, kur paturpinot sienu ar ģipškartona apšuvumu uz metāla karkasa, tika izveidoti plaukti. Ģeniāla ideja!

Lūka, kā tas izskatās dzīvē.

Zebrano noskaņās tika pasūtītas arī kāpnes, kas savu elegantumu ieguva ar tumšajām margām.




Šeit maza neveiksmīte aprēķinos kāpņu laukumiņā - pietrūka zebrano lamināts, kas pārklāj otrā stāva grīdu. To jau tā knapi salasīja pa vairākiem veikaliem pēdējās palikušās pakas. Nācās ielikt to, kas bija pie rokas.


Lieliskas sienu uzlīmes atsvaidzina nepabeigtās sienas un piešķir lielisku akcentu zaļajam tonim dīvānā. Var redzēt arī zebrano laminātu, kas lieliski sader ar vienkrāsainām sienām un mēbelēm.

Vēl vienā istabā, māju ceļot, ielikās logs pa augstu. Bet skolniekam gaismu vajag! Risinājums - izveidot nelielu paaugstinājumu loga zonā, tādējādi kalns nāk pie Muhameda jeb pieceļot galdu tuvāk logam :)

Komentāri

Populāras ziņas